قیمت جهانی آهن

بررسی نرخ جهانی فولاد

۱) نرخ جهانی فولاد؛ چه مواد اولیه شامل سنگ آهن یا قراضه آهن و چه محصول میانی شامل شمش و چه محصول نهایی مثل میلگرد آجدار مدتی است که تغییر مسیر داده و کاهشی است و ظاهرا آن چه که از سمت کارشناسان مخابره می شود این روند ادامه خواهد داشت.

قیمت شمش دریای سیاه تنها کمتر از دو هفته گذشته از سقف ۴۱۰ الی ۴۱۵ دلار به ازای هر تن فوب تا به امروز تا ۳۸۵ دلار به ازای هر تن فوب کاهش قیمت را پشت سر گذاشته است.

۲) قبل از شروع روند کاهشی نرخ جهانی فولاد؛ نرخ موثر و کاربردی میلگرد آجدار صادراتی ایران حول و حوش ۳۹۰ تا ۴۰۰ دلار به ازای هر تن تحویل درب کارخانه ( exw ) شنیده شد که اکنون با کاهش حدود ۲۰ تا ۳۰ دلاری شمش دریای سیاه والبته به تناسب آن نرخ صادراتی شمش ایران، از ۴۰۰ به ۳۸۵ دلار؛ طبیعتا کاهش پیدا کرده که در معادل سازی با نرخ ریال و با در نظر گرفتن میانگین هفتگی نرخ دلار نیمایی حدود ۱۲۲۰۰ هزار تومان؛ معادل با :

۳۸۵ × ۱۲۲۰۰ ÷ ۱۰۰۰ ~= ۴۷۰۰

حدود ۴۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو خواهد شد؛ البته از سوی دیگر یک منطق بازاری و پشت پرده هم وجود دارد که مبتنی است بر دلار صرافی که اگر حدود ۱۳۵۰۰ تومان در نظر گرفته شود :

۳۸۵ × ۱۳۵۰۰ ÷ ۱۰۰۰ ~= ۵۲۰۰

سقف نرخ ۵۲۰۰ تومان را لمس خواهد کرد.

مسئله مهم این است که نرخ کاربردی بازار داخلی میلگرد آجدار این روزها در مرز نرخ صادراتی و حتی بالاتر از آن در حال تاخت و تاز است.

۳) همان طوری که روشن است؛ علت اصلی این رخداد التهابات بازار داخلی، علی رغم رکود حاکم بر بازار واقعی مصرف و روند نزولی قیمت های جهانی؛ بحث کمبود مواد اولیه در زنجیره تولید حوزه واقعا خصوصی است که این زنجیره را بیمار و ملتهب نموده و این بیماری در حال سرایت به مردم و بازار داخلی و مصرف کننده نهایی دیده می شود. در ادامه نمودار قیمت جهانی چهار محصول فولادی را مشاهده خواهید کرد:

مدت زمانی بود که دولت به واسطه منطق حمایت از مصرف کننده نهایی و قدرت خرید پایین ریالی مردم؛ اجازه افزایش قیمت داخلی فولاد هم سطح نرخ دلار را نمی داد؛ مدتی است اما با یک تغییر استراتژی ۱۸۰ درجه ای در لایه های تصمیم گیری دولتی مواجه هستیم به طوری که این بازار با حمایت تمام قد دولت از فولادسازان با شیب تند افزایش قیمت های داخلی مواجه گردیده است؛ به طوری که حمایت بی چون و چرای دولت از صادرات مواد اولیه و میانی فولادسازان و غفلت از تامین بازار داخلی موجبات افزایش قیمت افسار گسیخته بازار داخلی را فراهم آورد تا حدی که در حال حاضر قیمت ورق گرم در بازار داخلی و در سطح مصرف کننده واقعی حداقل حدود ۲۰ درصد بالاتر از نرخ جهانی خرید و فروش می ‌شود. بازار تیرآهن هم متاثر از ‌کمبود عرضه های داخلی تا حدودی با همین مشکل مواجه گردیده است؛ تنها بازار منطقی و ریالی بازار میلگرد آجدار بود که آن هم با مهندسی های صورت گرفته از سمت فولاد سازان بزرگ کشور یا خصولتی ها و به واسطه در فشار قرار دادن زنجیره تامین بخش واقعا خصوصی، پر شتاب در حال افزایش قیمت و عبور از نرخ های جهانی است.

ستاد تنظیم بازار فولاد؛ در تازه ترین اطلاعیه ها عنوان کرده که قرار است نرخ پایه عرضه شمش در بورس کالا را افزایش دهد به این امید که این تغییر ایجاد شده فولادسازان بزرگ کشور را راضی کرده تا حجم عرضه شمش از حالت محدود و قطره چکانی به بازار داخلی، به عرضه مکفی تغییر پیدا کند.

۴) در حال حاضر به نظر می رسد که همه نگاه ها به سرانجام این روند افسار گسیخته و میزان صداقت در گفتار و عمل اطلاعیه اخیری است که توسط ستاد تنظیم بازار منتشر شده است. به جرات می توان گفت که، نرخ فولاد در بازار داخلی در حال عبور از نرخ های منطقی در حوزه های صادراتی منطقه است و باید منتظر ماند و دید که آیا بالاخره زمان پایان این روند فرا رسیده و یا این که همچنان می بایست نظاره‌گر این روند افسار گسیخته در بازار داخلی بود.

فولاد در بازار داخلی و جهان

در حال حاضر تولید داخلی فولاد حدود 29 میلیون تن است که تقریباً 40 تا 50 درصد آن مربوط به فولاد مبارکه است. سهم ذوب آهن از این بازار 3 تا 4 میلیون تن است. بنابراین، بازار فولاد در ایران، زیر چتر فولاد مبارکه به حیات خود ادامه می‌دهد.

از سوی دیگر، تولید فولاد جهان حدود 1.8 میلیارد تومان است که تقریباً 55 درصد آن در چین است. هند با سطح تولید حدود 6 درصد در رتبه دوم قرار دارد و ژاپن با وجود اینکه معادن بزرگی در رتبه سوم قرار ندارد. سهم ایران این بازار 1.4 درصد برآورد شده است.

قیمت‌های صادراتی فولاد ایران یا همان قیمت جهانی فولاد ایران

وقتی صحبت از قیمت جهانی می شود، منظور قیمتی است که علاوه بر تامین بازار داخلی، آهن و فولاد را در بازار سایر کشورها نیز می کنند. در گذشته توسط ایران انجام شده است.

در سال های گذشته قیمت ورق، میلگرد، شمش و ورق در قسمت متال بولتن درج می شد، اما اکنون پس از اعمال تحریم های آمریکا بر فروش محصولات تمام فولادی، قیمت ها فقط مربوط به شمش و اسب ایرانی است. کیفیتی برای قیمت جهانی فولاد ایران است.

اما واقعاً این معنا ندارد که ایران جز بیلت و اسلب وجود ندارد. اما مشکل این است که قیمت گذاری و ارزیابی روزانه آنها توسط مجله متال بولتن انجام نمی شود.

قیمت هر تن جهانی به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد و مورد استفاده قرار می گیرد. به پرس، شاخص قیمت گزارش آرتان بیلت فوب ایران در روزهای پایانی سال 2019 551 دلار ثبت شد، اما همزمان با افزایش 20 درصدی قیمت فولاد چین و مستقل مشترک المنافع، در فروردین ماه به عدد 1400 رسید و به 571 دلار در هر هر رسید. تن فوب رسید.

لازم به ذکر است قیمت شمش قابل قبولی ایران در فروردین 1398 به قیمت 374 دلار بسته شد که تحلیل قیمت شمش قابل قبولی ایران نشان می‌دهد که بیلت در سال گذشته به سال قبل 47 درصد رشد داشته است.

از سوی دیگر، قیمت اسلب تولیدی ایران نیز در یک سال رشد چشمگیر 67 درصدی را نشان داد. در این زمینه کافی است به قیمت پلاک در این صفحه مراجعه کنید و روند قیمت را کامل مشاهده کنید.

قیمت آهن آلات در ایران متاثر از قیمت ‌های جهانی آهن؟

به طور کلی قیمت محصولات آهنی در ایران از قیمت میلگرد و ورق و همچنین بلوک از روند قیمت جهانی تولیدی ایران تبعیت می کند.

این سوال با در نظر گرفتن قیمت جهانی فولاد نسبت به قیمت پایه محصولات عرضه شده در بورس کالا می شود.

روند قیمت آهن آلات در بازارهای جهانی

با توجه به ویروس‌ها و برنامه‌ریزی‌ها برای جلوگیری از گسترش بیشتر آن در اکثر کشورها، قیمت هر تن فولاد جهانی در حال افزایش است.

این افزایش قیمت ها خبر خوبی برای شرکت های صادرکننده محصولات فولادی می شود که با کاهش شدید نفت بر بسزایی در اقتصاد کشور خواهد داشت. با کاهش محدودیت‌های اعمال‌شده، تولید انواع شمش فولادی افزایش یافته و واحدهای تولیدی این کشور در حال گذراندن روند به حالت عادی و قبلی خود باز می‌گردند.

بازگشت نسبی به حالت عادی و رونق فعالیت های اقتصادی در جهان نیز بر قیمت فولادی ایران تاثیر گذاشت و روند پیشرفتی را ایجاد کرد.

افزایش یا کاهش قیمت جهانی فولاد

افزایش یا کاهش قیمت فولاد خام یکی از عوامل تأثیرگذار بر بازارهای داخلی داخلی کشورها است و در این روند میانی افزایش یا کاهش قیمت جهانی در CIS و سپس چین تأثیر بسزایی بر روی آن دارد.

چین و قیمت جهانی آهن

تحلیل قیمت جهانی آهن بدون در نظر گرفتن بازار چین اساساً بی معنی است. در سال 2008، بحران اقتصادی، تولیدکنندگان فولاد در سراسر جهان را فلج کرد، اما این وضعیت تا سال 2015 به شدت تغییر کرد و چین توانست به کلیدی ترین رکن این بازار تبدیل شود. چین قصد دارد تا سال 2025 تولید فولاد را به 100 میلیون تن برساند.

این کشور با حذف تولیدکنندگان فولاد بی‌کیفیت، نامزدهای خود را به کارخانه‌های دیگر فرستاد و این امر منجر به بهبود نسبی قیمت جهانی آهن شد.

در واقع تولید پایدار برای صنعت فولاد و سایر استفاده کنندگان از این محصول باعث افزایش صادرات کشور شد.

امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا برای مقابله با خسارات ناشی از آن، دولت چین تصمیمات جدی گرفت و این امر منجر به افزایش ساخت و ساز در این کشور و افزایش تقاضا برای خرید فولاد در چین شد. افزایش قیمت جهانی آهن

از سوی دیگر، بر اساس آخرین آمار بازار فولاد در چین، تخمین زده می شود که چین در حال افزایش قیمت فولاد در بازار جهانی است، بنابراین عوامل اصلی موثر بر این روند کاهش عرضه با کاهش حجم تولید است. و افزایش تقاضا با بهبود فرآیند تولید ابزار در سال جدید (2021) بود.

نمودار قیمت جهانی فولاد

قیمت جهانی فولاد برای هر محصول اولیه و نهایی نمودارهای جداگانه ای دارد. سایت آرتان پرس تنها سایتی است که مجموعه کاملی از این اطلاعات و قیمت هر تن فولاد جهانی را به صورت نموداری برای محک زدن مخاطبان عزیز قرار داده است.

قیمت جهانی فولاد ضد زنگ

قیمت جهانی فولاد ضد زنگ در محصولاتی مانند ورق ها روزانه در مجله متال بولتن به روز می شود. بهتر است بدانید که قیمت جهانی فولاد ضد زنگ علاوه بر روند کلی بازارهای آهن و فولاد جهان، به قیمت پریمیوم نیکل و کروم که در بورس لندن قابل مشاهده است بستگی دارد.

قیمت جهانی ورق گرم چین

تصویر زیر روند و نمودار قیمت جهانی بلوک فولادی در منطقه CIS را نشان می دهد. این نمودار نشان می دهد که سطح 550 دلار سقف قیمت 10 ساله ای است که در سال 2019 شکسته شد و اکنون نمودار جهانی قیمت شمش آهن نشان می دهد که سقف جدید 604 دلار در هر تن همچنان سقف محکمی است که آنها با قیمت های شمش آهن روبرو هستند. . .

بازار داخلی و ارتباط قیمتی با بازار جهانی

همانطور که می دانید قیمت محصولات فولادی در ایران و در بازارهای کالایی تابعی از قیمت دلاری هر تن فولاد عرضه شده در جهان است.

طبق آخرین فرمول ها می دانیم که قیمت آرماتور در بورس کالا در صورت وجود تقاضای مناسب در بازار معادل 80 درصد قیمت منطقه CIS خواهد بود و در صورت عدم تقاضا. تعیین می شود، معادل 79 درصد از قیمت همان محصول در منطقه CIS خواهد بود.

بنابراین قیمت کف با استفاده از فرمول ساده زیر محاسبه می شود.

میانگین قیمت دلار در بورس ملی * شاخص قیمت محصولات فولادی مورد انتظار در کشورهای مستقل مشترک المنافع

حال شاید گاهی دیده باشید که این فرمول با نرخ عرضه کالای تبلیغ شده در سایت بورس تفاوت هایی دارد. در چنین شرایطی اگرچه منطقی است که قیمت ها طبق فرمول اعلام شده اعلام شود، اما در شرایطی ستاد تنظیم بازار می تواند به صورت سفارشی قیمت را افزایش یا کاهش دهد. از طرفی زمزمه هایی مبنی بر قرار گرفتن قیمت آزاد دلار در فرمول فوق شنیده می شود که چندان قابل اعتماد نیست. زیرا بیشتر دوره رایگان توسط مجاری توافقی با دلالان در بازار آزاد انجام می شود و مورد تایید سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان بورس کالا نیست.

تیرآهن – قیمت ورق – قیمت لوله – میلگرد –پروفیل

mweb_ahan
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *